Nie możesz złożyć nowego zamówienia w swoim kraju. United States

Bezglutenowe Pão de Queijo - mix w proszku Maria Bonita. pao de queijo europe

Bezglutenowe powder 400 g

Pao de Queijo w proszku to naturalna mieszanka specjalnej mąki brazylijskiej o kwaśnym odczynie i odrobiny naturalnego mleka w proszku (mleko krowie, poddane pasteryzacji, odparowane i wysuszone). Mąkę cassava sprowadzamy od naszego partnera z południowej części Brazylii. Mleko kupujemy w regionalnej mleczarni. Nie stosujemy konserwantów. Nasz smaczny bezglutenowy chleb nie zawiera proszku do pieczenia i drożdży. Dzięki temu powstaje nie tylko smaczny produkt bezglutenowy ale także jest on naturalny i zdrowy. Poniżej znajdziesz więcej informacji na temat wartości odżywczych oraz metod przechowywania i przygotowania Pao de Queijo Maria Bonita.


Z 400 g mixu uzyskujesz około 30 pysznych bułeczek.

Więcej szczegółów

Dostępne

Więcej informacji

Potrzebujesz: 400 g mixu Maria Bonita, 2 średniej wielkości jaja, 250 ml wody, 10 łyżek oleju roślinnego (ok. 60 g) oraz minimum 100 g Twojego ulubionego sera startego na wiórki. Maria Bonita poleca parmezan, goudę, cheddar i mozzarellę.

Sposób przygotowania: Nagrzej piekarnik przez 10 minut do temperatury 180°C. Wsyp mix Maria Bonita do naczynia, dodaj wodę, olej oraz jaja. Ugniataj ciasto i dodaj starty ser. Ugniataj ciasto do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Uformuj kulki pożądanej wielkości (np. 30 g lub 100 g). Piec przez 25-30 minut lub do momentu przybrania złocistego koloru.

Składniki: skrobia maniokowa, skrobia maniokowa wstępnie żelatynizowana, mleko w proszku, sól.

Wart odżywcze Maria Bonita Mix Pao de Quiejo

What is Pao de Queijo Maria Bonita

Opinie

Oceń 
2014-12-04

bardzo smaczne

nigdy wcześniej nie próbowałem pao de queijo jednak muszę powiedzieć że smak zaskoczył mnie bardzo pozytywnie ... nie jestem bezglutenowcem ale to dodatkowa korzyść, że jest bezglutenowe bo taka żywnośc jest ponoć zdrowsza

Napisz opinię

Bezglutenowe Pão de Queijo - mix w proszku Maria Bonita. pao de queijo europe

Bezglutenowe Pão de Queijo - mix w proszku Maria Bonita. pao de queijo europe

Pao de Queijo w proszku to naturalna mieszanka specjalnej mąki brazylijskiej o kwaśnym odczynie i odrobiny naturalnego mleka w proszku (mleko krowie, poddane pasteryzacji, odparowane i wysuszone). Mąkę cassava sprowadzamy od naszego partnera z południowej części Brazylii. Mleko kupujemy w regionalnej mleczarni. Nie stosujemy konserwantów. Nasz smaczny bezglutenowy chleb nie zawiera proszku do pieczenia i drożdży. Dzięki temu powstaje nie tylko smaczny produkt bezglutenowy ale także jest on naturalny i zdrowy. Poniżej znajdziesz więcej informacji na temat wartości odżywczych oraz metod przechowywania i przygotowania Pao de Queijo Maria Bonita.


Z 400 g mixu uzyskujesz około 30 pysznych bułeczek.

Napisz opinię