Nie możesz złożyć nowego zamówienia w swoim kraju. United States

Śledź nas na Facebooku

Maria Bonita© to producent zdrowej i bezglutenowej żywności - brazylijskiego Pao de Queijo.

Maria Bonita© wierzy, że jakość naszych produktów jest rezultatem zaangażowania i pracy, których podłożem są wartości poszanowania środowiska oraz odpowiedzialności społecznej.

Poświęcamy nasz czas na znalezienie i nawiązanie współpracy z lokalnymi i tradycyjnymi wytwórcami sera oraz najlepszej mąki maniokowej. Poprzez kooperację z regionalnymi dostawcami Maria Bonita© wspiera lokalną gospodarkę oraz producentów zdrowej, naturalnej i bezglutenowej żywności.

Nasz dostawca mąki maniokowej używa naturalnych i organicznych metod uprawy. Specjalna (o lekko kwasowym odczynie) mąka maniokowa, zakupiona bezpośrednio w Brazylii jest naturalnie wolna od glutenu i bardzo powszechnie stosowana w kuchni południowoamerykańskiej. Ser używany w naszej recepturze wytwarzany jest przez znanych z produkcji o najwyższej jakości i wspaniałym smaku serowarów z Polski południowej i wschodniej a także importowanych serów włoskich. Maria Bonita wytwarza jedyny w Polsce brazylijski, bezglutenowy chleb przygotowany w tradycyjny brazylijski sposób zaczerpnięty wprost z regionu z którego pochodzi Pao de Queijo - Minas Gerais.

Naszą misją jest dostarczenie klientom najlepszych wyrobów o najwyższej jakości. Pasję i zaangażowanie oraz ciągły rozwój zawsze kierujemy w ten sposób, aby prowadziły nas do spełnienia najwyższych standardów i zapewnienia naszym klientom i partnerom najwyższej jakości przy jednoczesnym zachowaniu zasad poszanowania środowiska i ludzi nas otaczających.

Dostarczamy naszym klientom nie tylko produkt, ale także unikalne doświadczenie – smak powstały z połączenia dwóch odmiennych i bogatych kuchni: brazylijskiej i europejskiej. [Aktulizacja: 30.01.2015]